Tietosuojaseloste

1. Rekisterinpitäjä
Oravaisten Liikenne Oy
Y-tunnus 0184419-2
Rosteninkatu 8
65100 Vaasa
Sähköposti: info@oravaistrafik.fi

Oravaisten Liikenne (jäljempänä myös ”me” tai ”meidän”) vastaa sinusta keräämiensä henkilötietojen käsittelystä. Me noudatamme kaikkien henkilötietojen käsittelyssä voimassa olevaa lainsäädäntöä.

2. Milloin keräämme henkilötietoja?
Oravaisten Liikenne kerää henkilötietoja mm. asiakkaan antaessa tietoja varaustilanteessa, kyselyissä sekä osallistuessa arvontoihin.

3. Mitä tietojasi käsittelemme?
Kun teet asiakkaana ostoksia ja varauksia, Oravaisten Liikenne kerää ja käsittelee sinusta seuraavia henkilötietoja:
• Tunnistetiedot, kuten nimi, syntymävuosi ja sukupuoli
• Yhteystiedot, kuten osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
• Kansalaisuustiedot, kuten asuinmaa ja kansallisuus
• Maksutiedot
• Mahdollinen jäsenyys varustamoiden tai lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmissa
• Matkustustiedot ja niihin liittyvät asiakirjat, kuten tiedot varauksista ja matkoista
• Muut tiedot, kuten passinumero- ja tiedot, matkavakuutus, erikoistoivomukset sekä arkaluonteiset
   asiat esim. terveydentilaan, sairauteen, toimintarajoitteisiin tai erikoisruokavalioihin liittyvät tiedot.

Muiden henkilöiden henkilötiedot
Kun toinen henkilö käyttää henkilötietojasi matkavarauksen tekemiseksi tai ottaakseen meihin yhteyttä sinua koskevassa asiassa, käytämme niitä henkilötietoja, jotka tämä toinen henkilö sinusta antaa.
Kun annat meille muiden henkilöiden henkilötietoja, sinun pitää ole varma siitä, että he suostuvat tähän ja että sinulla on oikeus antaa kyseiset tiedot. Sinun tulee myös mahdollisuuksien mukaan varmistaa, että he ymmärtävät, kuinka voimme käyttää heidän henkilötietojaan.


4. Mihin tarkoituksiin käsittelemme sinua koskevia tietoja?
Oravaisten Liikenne käsittelee sinua koskevia tietoja pääasiassa seuraaviin tarkoituksiin:
• Asiakkaisiin kohdistuvien velvoitteiden, kuten matkavarausten ja laskutuksen, suorittamiseksi
• Tavanomaisen asiakaspalvelun, kuten kysymyksiin vastaamisen ja virheellisten tietojen korjaamisen, mahdollistamiseksi
• Tietojen luovuttamiseksi ja Oravaisten Liikenteen matkatuotantoa ja palveluja koskevan markkinoinnin kohdistamiseksi postitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä
• Matkoja koskevien tietojen ja muutoksien lähettämiseksi postitse, sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse
• Uutiskirjeiden lähettämiseksi
Tietoja voidaan myös käyttää perustana markkina- ja asiakasanalyyseille, markkinointitutkimuksille, tilastotiedoille, liiketoiminnan seurannalle sekä varauksiin ja ostoksiin liittyvän liiketoiminnan ja menetelmien kehittämiselle.

Käsittelemme myös eräitä sinua koskevia tietoja myös tarjotaksemme sinulle mieltymystesi mukaisia etuja ja tarjouksia koskien Oravaisten Liikenteen matkatuotantoa. Arvioinnissa käytämme seuraavia tietoja:

• Ikä, sukupuoli, maantieteellinen sijainti
• Asiakkaiden ja matka- ja palveluvaraukset ja varauksiin liittyvät tiedot
• Markkinointi- ja muuta kommunikaatiota koskevat kiellot

5. Henkilötietojen käsittelyperusteet
Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voimme käsitellä varaustasi, tarjota sinulle tuotteita ja palveluita, joita haluat ostaa, sekä auttaa sinua muiden tilauksien kanssa.
Käytämme myös henkilötietojasi toteuttaaksemme esim. suoramarkkinointia.

6. Kauanko säilytämme sinua koskevia tietoja?
Henkilötietojasi säilytetään vain niin kauan, kuin niitä on tarpeen säilyttää niihin tarkoituksiin, joihin tietoja kerätään tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti. Oravaisten Liikenne säilyttää tiedot pidempään, jos se on tarpeen lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi tai Oravaisten Liikenteen juridisen edun valvomiseksi, jos esimerkiksi meneillään on oikeudenkäynti.

Oravaisten Liikenne säilyttää asiakastietojasi korkeintaan kuusi (6) vuotta siitä, kun olet tehnyt matkavarauksen tai siitä hetkestä, kun olet viimeksi tehnyt muun varauksen tai ostoksen. Edellä mainitun määräajan jälkeen Oravaisten Liikenne säilyttää vain yhteystietosi (nimi ja yhteystiedot) markkinointia varten. Sinulla on oikeus kieltää henkilötietojesi käyttö markkinointiin milloin tahansa.

7. Kenelle luovutamme tietojasi?
Jotta voimme tarjota sinulle ostamiasi tuotteita tai palveluita, voimme jakaa henkilötietojasi alihankkijoidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Näitä ovat muun muassa lentoyhtiöt, hotellit, kuljetusyritykset ja IT-palveluntarjoajat. Jaamme näille alihankkijoille ja yhteistyökumppaneille vain ne henkilötiedot, joita alihankkijamme ja yhteistyökumppanimme tarvitsevat tarjotakseen palvelujaan sinulle ja meille, ja heillä on pääsy vain tarvittaviin henkilötietoihin.

Jos jaamme henkilötietojasi alihankkijalle, joka on henkilötietojen käsittelijä, solmimme aina tarvittavat sopimukset henkilötietojen käsittelijän kanssa säilyttääksemme henkilötietojen hallinnan ja jotta henkilötietojen käsittelijä käsittelee henkilötietoja lainmukaisesti ja turvallisesti.

Oravaisten Liikenne voi siirtää henkilötietojasi EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan, jos Oravaisten Liikenteen alihankkija tai yhteistyökumppani toimii kyseisessä maassa. Jos henkilötietojasi siirretään EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan, me huolehdimme siitä, että henkilötietojen siirrossa EU:n/ETA:n ulkopuolisiin maihin noudatetaan tietosuojasääntelyssä asetettuja vaatimuksia.

Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille.


8. Tietojen säilyttäminen
Voit tuntea olosi aina turvalliseksi luovuttaessasi meille henkilötietojasi.
Manuaalinen aineisto: Manuaalisesti käsiteltävät ja henkilötietoja sisältävät asiakirjat tuhotaan asianmukaisesti käsittelyn jälkeen. Asiakirjojen tuhoamisesta on tehty palvelusopimus palvelua tarjoavan yrittäjän kanssa.
Sähköisesti talletetut tiedot: Asiakasrekisterin käyttö on suojattu henkilökohtaisin tunnuksin ja salasanoin sekä tietoturvan alalla yleisesti riittävinä pidetyin muina suojakeinoin, kuten palomuurein.
Ainoastaan määrätyillä Oravaisten Liikenteen toimistotyöntekijöillä on oikeus käyttää asiakasrekisterin tietoja.

9. Sosiaalisen median palvelut
Verkkosivujamme voivat sisältää sosiaalisen median palveluita, kuten Facebook ja Instagram joita koskevat omat tietosuojaselosteensa.
Varmistathan, että tutustut huolella näiden palveluiden käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin ennen kuin annat henkilötietojasi, koska emme hyväksy mitään vastuuta tai korvausvelvollisuutta näiden palveluiden vuoksi.


10. Oikeutesi
Asiakkaalla on henkilötietolain mukainen oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää rekisteriasioita hoitavalle henkilölle ja sen on oltava kirjallinen ja allekirjoitettu.

Asiakkaalla on oikeus kieltää häntä koskevien tietojen käsittely ja luovuttaminen suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimuksia varten.

Asiakkaalla on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ottamalla yhteyttä Oravaisten Liikenteelle. Otathan huomioon, että pyydämme sinua varmentamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voimme toimia pyyntösi tai valituksesi perusteella. Saatamme myös pyytää sinulta lisätietoja varmistaaksemme, että sinulla on valtuutus tehdä tällainen pyyntö tai valitus, mikäli toimit jonkun toisen puolesta.

Viimeksi päivitetty: 24.5.2018

TULOSTA